מתכונים למשלוח מנות בפורים

חג הפורים מתקרב ואתם בוודאי מוצאים את עצמכם חושבים על משלוחי המנות שאתם מעוניינים לחלק לבני המשפחה, לחברים, למכרים ועוד. הדבר הקל ביותר לעשות הוא לרכוש חטיפים וממתקים סגורים ולארוז אותם בצורה מרשימה. יחד עם זאת, לא מעט אנשים אינם מעוניינים להסתפק במשלוח קנוי והם היו רוצים להוסיף פן של חמימות וביתיות למשלוח המנות שלהם. מכיוון שאין להם יותר מדי זמן לאפות דברים מושקעים למשלוח זה, הם מחפשים מתכנים קלים ובד בבד טעימים שיאפשרו להם להעניק משלוח מנות שיש בו גם ביתיות. אם אתם מחפשים מתכונים קלים לדברים שאתם יכולים לשלב במשלוח מנות שלכם, כדאי שתמשיכו לקרוא.

מתכון לאוזני המן

אין ספק שהדבר הקלאסי ביותר שכדאי לכם להכין ולצרף למשלוח המנות שלכם הוא אוזני המן. אם אתם מתלבטים בין מילוי של פרג למילוי של שוקולד, אתם בהחלט יכולים לצרף את שניהם. הנה מתכון לאוזני המן טעימות שניתן לשלב במשלוח מנות, במילוי של פרג ושוקולד חלב וכן קישוט של זילופי שוקולד.

מצרכים נדרשים:

לבצק פריך:

150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

1 חלמון

1-2 כפות מים קרים

למלית פרג ושוקולד חלב:

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

75 מ"ל (1/3 כוס) חלב

15 גרם (1 כף) חמאה

קורט מלח

75 גרם (3/4 כוס) פרג טחון טרי

50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים

1 חלמון L

50 גרם שוקולד חלב, קצוץ דק מאוד

לקישוט:

50 גרם שוקולד חלב

 

 כיצד מכינים?

בשלב הראשון מכינים את הבצק הפריך. במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה, קמח, אבקת סוכר, וניל ומלח. מעבדים הכל עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושים של בצק.

לאחר מכן מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה שקימחתם קלות מראש, מאחדים הכל בידיים ויוצרים צורה של דסקית

עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.

בכדי להכין את מלית הפרג והשוקולד יש לשים בסיר קטן סוכר, חלב, חמאה ומלח ולחמם על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה. יש להוסיף פרג ושקדים טחונים ולערבב היטב עד למרקם אחיד.

לאחר מכן יש להסיר מהאש ולהוסיף פנימה חלמון בערבוב מהיר.

יש לצנן את התערובת במשך כשעה בטמפרטורת החדר עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח ומתייצבת. כאשר המלית קרה יש להוסיף פנימה שוקולד קצוץ ולערבב היטב.

בשלב הבא מקמחים משטח ועליו מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של 7 ס"מ ומניחים בכל אחד מהם כפית וחצי של המלית המוכנה. סוגרים לצורה אל אוזן המן.

מניחים את אוזני המן במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומחממים תנור ל170 מעלות.

אופים במשך כ15 עד 20 דקות עד שהם מזהיבים

לקישוט: שוברים את השוקולד לקוביות ושמיים בקערה, ממיסים במיקרוגל ומעבירים לשק זילוף, מזלפים על האוזני המן.

מתכון לעוגיות מושלגות

אין דבר שכדאי לכם יותר לצרף למשלוח המנות שלכם מעוגיות שוקולד מושלגות וטעימות ביותר. מדובר על עוגיות שוקולדיות להפליא שיעניקו חוויה מתוקה ומושלמת לכל אדם שיטעם אותם.

המצרכים הנדרשים:

350 גרם שוקולד פרה מריר

3 כפות שמן

3 ביצים L

חצי כוס סוכר

קורט מלח

כוס ו-3/4 קמח

כפית אבקת אפייה

 

לציפוי:

100 גרם אבקת סוכר

 

כיצד מכינים?

שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה

ממיסים במיקרוגל את השוקולד, מוסיפים שמן ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר והמלח וטורפים לתערובת אחידה.

מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך טריפה בין הוספה להוספה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת בצקית

מצננים במשך כשעה את הבצק במקרר.

מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים בנייר אפייה.

מוציאים את הבצק לאחר שעה ומכדררים כדורים בגודל של אגוז מלך. טובלים את הכדורים בנדיבות באבקת סוכר מכל הכיוונים ומניחים במרווחים על גבי התבנית.

אופים את העוגיות כ10 דקות עד שהן מתפוצצות ועדיין נראות מעט רכות

מצננים אותן לחלוטין ולאחר מכן מצפים אותן באמצעות שוקולד מומס

העוגיות הללו ללא ספק ישדרגו לכם את משלח המנות שתביאו לכל אדם ויאפשרו לו להנות ממנו בהחלט.

 

צור קשר - לכל שאלה מוזמן להשאיר פרטים

בלוג
user

מדריך וחברה לניקוי ספות, שטיחים וריפודים –

שמירה על ספות, שטיחים וריפוד נקיים ורעננים חיונית לשמירה על סביבת מגורים בריאה ונוחה. ניקוי קבוע לא רק משפר את המראה של הרהיטים והשטיחים שלך אלא גם עוזר להאריך את תוחלת החיים שלהם. במדריך המקיף הזה נספק לכם את כל המידע שאתם צריכים לדעת על ניקוי ספות, שטיחים וריפודים.

קר עוד
בלוג
191natan@gmail.com

מגשי אירוח להרמת כוסית במשרד

חגיגות והתכנסויות במשרד ממלאות תפקיד חשוב בטיפוח אחווה וחיזוק מורל העובדים. היבט אחד שיכול לשפר משמעותית אירועים אלו הוא השימוש במגשי אירוח. Canapes מגשי אירוח

קר עוד